Friday, April 13, 2012

Nom-nom


Tšauki! Hetkel aknast välja vaadates tundub kõik olevat kuidagi liiga hall ühe kevade jaoks, kuid kui seda mitte arvestada, siis see nädal on olnud ju megahead ilmad. Põhjus, miks siin pole midagi on see, et ma pole jõudnud eriti midagi teha. Olen võtnud täielikult aja maha. Märkmikuski on vähe asjad kirjas. Üle pika-pika aja olen hakanud jälle telekat vaatama. Siiski olen arvamusel, et teleka vaatamine on täielik ajaraiskamine. Seega olen hakanud ka kuduma. Enne suve kudumine, ma olen ikka geenius :D.

Mõtlesin, et täna annan teile ühe superhea retsepti.


PIKANTSE KIRSIKATTEGA TOORJUUSTUKOOK

Koostis- ja maitseained

PÕHI
150 g - kakaoküpsised
50 g - või
TÄIDIS
600 g - maitsestamata toorjuust (näit. Philadelphia)
3 tk - muna
1.5 dl - suhkur
1 tl - vanill- või vanilliinsuhkur

PEALE
500 g - paks hapukoor
1 dl - suhkur
2tl - vanill- või vanilliinsuhkur

KATE
450 g - Kirsid (külmutatud)
1dl - suhkur
2 sl - Amaretto liköör

Purusta küpsised peeneks puruks. Sulata või ja sega juurde küpsisepuru. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Sega omavahel toorjuust, munad, suhkur ja vanillsuhkur ning vala segu põhjale.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Tõsta välja ja jahuta 30 minutit.

Sega omavahel hapukoor, suhkur ja vanillsuhkur.
Määri segu koogile ja küpseta veel 10 minutit. Võta ahjust ja jahuta.

Hoia kooki enne serveerimist vähemalt 6 tundi kuni üle öö külmas.

Kirsikatte tegemiseks sulata kirsid ja vala koos nõrgunud vedelikuga kastrulisse. Lisa suhkur, kuumuta keemiseni ja keeda keskmisel kuumusel 10 minutit. Lisa liköör, kuumuta veel hetke ja tõsta tulelt. Jahuta segu enne koogile valamist täielikult. Serveeri kohe.

Kogustest valmib 12 tükki.

Mina panin 600g asemel 400g toorjuustu ja 2 muna. Kirsikatet ma ka ei teinud vaid panin shokolaadi peale. Laske aga fantaasial lennata!

Kiire, lihtne ja kõige olulisem - maitsev! Kahjuks maitset on raske kirjedada, aga olen kindel, et te ei pettu!

Aitäh Dairi-le, kellelt sain retsepti.







Merka

No comments:

Post a Comment