Sunday, November 13, 2011

Something new

Heiia, mõned nädalad tagasi tuli mul idee teha Nõunis käsitööringi. Nõuni on koht, kus elan. See on Otepää külje all suht. :D So, käsitööring - rääkisin ühele sõbrannale, Dairile, kes elab ka Nõunis ning otsustasime, et teeme ära. Sel reedel oli esimene kokkusaamine. Esimesel korra ei oska ju kohe midagi tegema hakata, kuna ei tea, mida inimesed tahavad. Otsustasin, et võiks teha midagi lihtsat. Lõpuks võtsin oktoobrikuu Tankla ajalehe kätte ja seal taga oli õpetus käevõru tegemiseks. Kõige pealt pidin ju ise kodus ära proovima, kuidas teha jne... Selline lihtne katsetus. Lipsuke peaks olema rohkem külje peal.

Jah, meid oli vähe, aga ongi parem, sest muidu ei saaks kõik piisavalt tähelepanu. Enamus sattusid hoogu ja tegid mitu tükki lausa. Ja kui ma küsisin neilt, kui tihti te tahaksite koos hakata käima hõikasid nad kohe vastu, et kaks korda nädalas, kuid pean kurvastusega ütlema, et nii tihti see küll ei hakka toimuma. Esiteks, mu pea ei suudaks nii palju asju neile igaks korraks välja mõelda, teiseks ma ei jõua nii palju katsetadagi, kolmandaks arvan, et materjali puudus tekiks. See kord oli riidematerjal pärit minult ja pärlid olid juba kultuurimajas olemas.
Meid oli 3 tüdrukut ja 2 poissi. Eriti suur respekt ühele poisile, kes tegi kõik algusest peale ise. Õmbles, kaunistas, liimis. Kusjuures ta ise tuli meie juurde ja ütles, et tahab ka teha. Nüüd on mul ja Dairil üks väike lisaülesanne juures, nimelt peaksime vist midagi poisilikku kõrvale mõtlema, kui me tüdrukudega hakkame tegema mingisuguseid asju, mis sobivad ainult tüdrukutele, sest arvan, et poisid ei taha ju ainult emale asju teha, vaid ka endale. Teine poiss ainult kaunistas oma käevõru ja Marika ehk siis täiskasvanu, kes vaatab meie järel kultuurimajas, tegi talle käevõru.

Poisi käevõru. Kaunistus ideed tuli tal ikka ise. Alguses tundus ta ema nime kirjutamine natuke keerulisena, kuid sai ilusti hakkama. Sügav kummarudus minu poolt poisile.

 Teise poisi käevõru on kergelt näha.













Ilmselgelt ei jäänud tüdrukudki poistele alla. Tegelikult olid ju kõik sama tublid. Tüdrukud vaimustusid sellest rohkem ja tegid lausa kaks käevõru.
 Suht võimatu oli neid väikseid pätte pildistada. Koguaeg oli vaja kästi liigutada. :D:D
                         

Minule igatahes väga meeldis. Varsti jälle. Igatahes hakkan meie käsitööringi tegevusi kajastama siin.

Kui kellelgi tekkis soov teha ka ise sellist käevõru, siis õpetuse leiad Tankla noortelehe viimaselt leheküljelt. Õpetuse lehte pani Sandra Pikk.

PS! Kuna nüüd hakkame kõvasti meisterdama kultuurimajas, siis hakkan kõvasti ka kodus tegema selliseid asju. Arvatavasti saate minu järgmises postituses näha sõrmust, mida ma hetkel teen. Peaks hakkama ka talveks ning jõuludeks valmistuma...

Merka

No comments:

Post a Comment